Tentoonstelling in "Kasteel van Schoten" te Schoten (B), week-ends van 11-12 en 18-19 februarir 2017, telkens van 14-18u. Kasteeldreef 61 te Schoten.

Met zijn romantisch-realistische stijl is Leon Engelen een unicum in de hedendaagse kunstwereld. Zijn inspiratie vindt hij in het landelijke leven. “Ik voel me aangetrokken door de overblijfselen van vroeger die je nog ziet in het landschap van vandaag. Scènes die de tand des tijds hebben doorstaan. We zijn de laatste getuigen en daarom wil ik de wereld om me heen vastleggen in mijn schilderijen.”

De kunstenaar maakt enkel gebruik van oude technieken, die zo oud zijn als de schilderkunst zelf. “Ik werk rechtstreeks op krijtdoek, dat ik zelf prepareer. Het grof geweven linnen wordt door mij op een eeuwenoude manier bewerkt.” Op deze manier volgt hij in de voetstappen van de oude schilders. Ook zijn schilderstijl sluit aan bij zijn voorgangers anno 1800. Wie met het werk van deze unieke schilder wil kennismaken kan dit tijdens de week-ends van 11-12 en 18-19 februari 2017, telkens van 14-18u. in het "Kasteel van Schoten", Kasteeldreef 61 te Schoten (B).

Indien u een uitnodiging wenst voor een tentoonstelling van Leon Engelen kunt u dit formulier invullen of uw adres per e-mail versturen.